47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (2024)

Hier is een overzicht van de beste teken- en kunst-apps om verbluffende digitale kunst te maken op mobiel en desktop.

Kunstenaars en illustratoren hebben een nieuwe supertool in hun arsenaal: teken-apps. Technisch onderlegde creatievelingen schakelen over van papier naar digitaal en profiteren van de voordelen die teken- en kunst-apps bieden: krachtige tekentools, speciale effecten, de mogelijkheid om vectoren of rasterafbeeldingen te maken, en zelfs 3D-modellen.

Er zijn nu talloze teken-apps, kunst-apps, schilder-apps en schets-apps beschikbaar voor creatieven, elk met zijn eigen USP. Sommigen blinken uit in vectortekeningen, anderen in grafische illustraties. Er zijn speciale apps voor beeldmanipulatie, het nabootsen van handtekenen en 3D-modellering. Hoewel verschillende apps alleen in betaalde versies beschikbaar zijn, zijn er ook tal van gratis teken-apps beschikbaar. Als je teken-apps googelt, verschijnt er een uitgebreide lijst met goede teken-apps met hun populaire functies en websitelinks.

We hebben een lijst samengesteld van de 47beste gratis en betaalde teken-apps voor 2024 om uw ideeën uit te drukken in de vorm van digitale kunst.

Hoe we de lijst met beste teken-apps hebben beoordeeld

In ons overzicht van de beste teken-apps zetten we tools onder de aandacht die gebruiksvriendelijk ontwerp combineren met geavanceerde artistieke mogelijkheden, perfect voor zowel tekenaars als doorgewinterde kunstenaars. Deze apps bieden een naadloze tekenervaring op verschillende apparaten, met een rijk palet aan penselen, geavanceerd laagbeheer en aanpasbare bedieningselementen.

We werken onze keuzes voortdurend bij om de nieuwste innovaties op het gebied van digitale kunst vast te leggen, zodat u verzekerd bent van de nieuwste functies voor schetsen, schilderen en illustreren.

    Hier zijn onze topkeuzes van de beste teken- en kunst-apps in 2024:

    1. Adobe Photoshop
    2. Adobe Photoshop Sketch
    3. Adobe Illustrator
    4. Adobe Illustrator Draw
    5. Autodesk Sketchbook
    6. Astropad Studio
    7. Affinity Designer& Meer

    Wat zijn de beste teken-apps voor 2024?

    1.Adobe Photoshop

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (1)


    Geen lijst met digitale kunst-apps zou compleet zijn zonder een lijst met aanbiedingen van Adobe-tekenapps. Adobe is al tientallen jaren toonaangevend en Adobe Photoshop is nog steeds de keuze van professionals voor het maken van rasterkunst. Photoshop is een van de beste teken-apps voor iPad, Mac en pc; ze bieden ook aanvullende apps voor mobiele apparaten en tablets.

    Het grootste nadeel van het aanbod van Adobe, vooral voor beginners, is dat je een abonnement moet kopen om deze teken-apps voor computers te gebruiken. Voor gevestigde professionals met een stabiele cashflow vormt dit een klein probleem, maar voor aspirant-amateurs en beginners zijn er tal van goede bewerkings-apps die goede functionaliteit bieden voor een fractie van de kosten.

    PROSCONS
    Overschot aan geavanceerde gereedschappen tot je beschikkingDe interface kan voor beginners moeilijk te gebruiken zijn
    Zet eenvoudig bestanden over tussen verschillende programma'sMogelijk wordt niet door elke gebruiker de volledige functionaliteit benut
    Handige ingebouwde bibliotheekVertragingen bij grotere bestanden en meerdere lagen
    Actieve community van +1000000 gebruikersDuur prijsmodel op basis van abonnementen

    2.Adobe Photoshop Sketch

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (2)

    Als je op zoek bent naar een teken-app die het gemak en de eenvoud van tekenen op je mobiele apparaat combineert met de kracht van Adobe Photoshop, ga dan naar Photoshop Sketch. In combinatie met uw Adobe Creative Cloud-abonnement kunt u met Photoshop Sketch afbeeldingen die op uw tablet zijn gemaakt later op uw computer verfijnen.

    PROSCONS
    Exporteren naar 2x voor retina-display is supereenvoudigGeneste symbolen kunnen gebruikers verwarren
    Uitstekende gebruikersinterface zonder illustrator-bloatsUpdates van plug-ins en zoeken naar lettertypen vervelend
    Preview-ontwerp kan direct op mobiel worden bekekenHet doet het niet goed met complexe SVG's
    Maak snel en eenvoudig wireframe-vormenAlleen voor Mac gemaakt zijn, is buitengewoon beperkend.

    3.Adobe Illustrator

    Net zoals Photoshop de industriestandaard teken-app voor iPad, pc en MacO's is voor rasterafbeeldingen, is Illustrator de go-to digitale kunst-app voor vector kunst. Illustrator is gewend om alles te creëren, van elementaire grafische ontwerptaken zoals logo's tot uitgebreide en prachtige landschappen en portret foto's. Met een beetje oefening kunt u van bijna alles een vector maken in Illustrator.

    PROSCONS
    Betere connectiviteit met andere Adobe-productenHet is nog steeds traag om te laden en uit te voeren
    Vaardig in typografie en ontwerp op maatSommige functies van de nodes-tool zijn moeilijk te gebruiken
    Goed voor vectorontwerpen met kleurvariatieHet beheren van de "kunstborden" is nogal onhandig
    Het kan uw bestanden herstellen, zelfs als deze niet zijn opgeslagenGebrek aan geavanceerde grafische ontwerphandleidingen

    4.Adobe Illustrator Draw

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (3)

    Vergelijkbaar met Photoshop Sketch, maar voor vectortekenen, kunt u met Illustrator Draw, een geweldige teken-app voor iPad, gemakkelijk vectortekeningen maken terwijl u onderweg bent. U kunt ze vervolgens opslaan in uw creative cloud-account en ze later in het volledige programma verfijnen. Zowel Photoshop Sketch als Illustrator Draw zijn gratis downloads, maar als je de afbeeldingen wilt exporteren om ze later te bewerken, heb je een Creative Cloud-abonnement nodig.

    PROSCONS
    Maak eenvoudig illustraties en afbeeldingenFuncties zijn beperkt tot tekengereedschappen en maskers
    Intuïtieve interface en vereist minder leertijdZwakkere applicatie in vergelijking met Illustrator
    Exporteer ontwerpen moeiteloos naar verschillende formaten.

    5.Autodesk Sketchbook

    Sketchbook van Autodesk is een van de meest robuuste rasterteken-apps die je zult vinden. In vergelijking met Photoshop is Sketch een speciaal gebouwd platform voor kunstenaars die veel onderweg zijn. Het is niet bedoeld voor het bewerken van foto's of andere taken, dus het programma richt zich op precies wat u nodig hebt om gemakkelijk op uw tablet te tekenen. Het programma is beschikbaar voor Macs, pc's, iOS- en Android-apparaten. In tegenstelling tot veel teken-apps die vasthouden aan eigen of generieke formaten, heeft Sketchbook handig de optie om te exporteren naar Photoshop PSD-formaat met intacte lagen. Het beste gedeelte? Autodesk heeft nu de volledig uitgeruste teken-app gratis uitgebracht. Er zijn genoeg van volledig alternatieven voor Photoshophier zijn de beste.

    PROSCONS
    Vergemakkelijkt het maken van digitale kunst voor studentenBeperkt aantal lagen en kan behoorlijk vervelend zijn
    Eén abonnement en toegang op alle apparatenMobiele app niet vriendelijk als desktopversie
    Geweldige opties van potloden, pen, airbrushes tot schetsenDe lasso- en selectietools kunnen beter worden
    De software staat open voor iedereen en is gratis te gebruikenSommige functies, zoals perspectief, hebben meer tijd nodig om te laden

    6.krankzinnigheid

    Een complete vectoreditor voor Mac, Windows en Linux. Maak je eigen vector kunstof gebruik ingebouwde afbeeldingen om originele scènes te maken van kant-en-klare elementen. Een perfecte tool voor wie werkt met visuals voor sociale media, contentmarketing, advertenties, enz. De app is 100% gratis. Ingebouwde graphics zijn gratis voor een link.

    7.Mega Schepper

    Een online grafische app waarmee iedereen geweldige visuals kan maken zonder speciale vaardigheden en dure ontwerpsoftware. Gebruik sjablonen of maak je eigen illustraties van kant-en-klare elementen (inclusief 3D's!). Of verzin snel aangepaste foto's die er echt uitzien. De galerij van de app bevat duizenden uitgesneden foto's van diverse mensen, objecten en dieren. Zet ze erop op het canvas, combineer met een goede achtergrond en je foto is klaar voor gebruik. Werken in Mega Creator is als het spelen van een grafische lego.

    8.schetsblok

    Sketchpad is een gratis tekenprogramma om verbluffende digitale kunst te maken, geschikt voor alle leeftijden. U kunt uw werk eenvoudig online delen en exporteren in verschillende formaten zoals JPEG, PNG, SVG en PDF. Sketchpad is beschikbaar om te downloaden op zowel pc als Mac.

    9.Astropad Studio

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (5)

    De Astropad Studio is een ander soort kunst-app die een grote hulp kan zijn voor mensen die digitale tekeningen willen maken. Voor Mac- en iPad-gebruikers kunt u met Studio uw iPad draadloos verbinden met uw desktop en deze gebruiken alsof het een tekentablet is. De interface is redelijk soepel, maar zorg ervoor dat je een schoon systeem hebt met voldoende vrij geheugen om vertraging te voorkomen. Je wilt ook een geweldige stylus zoals de Apple Pencil.

    PROSCONS
    Bijna onmerkbare vertraging bij het tekenenDe vergoeding is te hoog voor onregelmatige gebruikers
    Magische gebaren en eenvoudige manipulatiecontrolesHerpositioneren in Retina-modus kan vertraging veroorzaken tijdens het hertekenen
    Peninvoer verbetert tekenen op de Mac

    10.Affinity Designer

    De Affinity-set met kunst-apps staat op het punt een flinke hap uit het marktaandeel van Adobe te nemen. Deze programma's zijn zo volledig uitgerust dat u dingen hebt die u aftermarket in Adobe moet kopen. Designer is het antwoord van Affinity op Illustrator. Het is een desktop-vectorkunstprogramma met alle functies die je maar kunt wensen en een van de beste teken-apps voor Apple-computers. Designer is beschikbaar voor Mac-desktop of iPad.

    PROSCONS
    Onbeperkte toegang tot ontwerpgeschiedenisOntwerpfuncties werken slechts voor één object tegelijk
    Pas talloze lijnen en vullingen toe op één objectGebruikers hebben problemen ondervonden tijdens het exporteren
    Onderste balk onthult gebruiksopties door op een tool te klikkenEr is geen natuurlijk perspectiefraster
    Maak naadloos isometrische en 2D-ontwerpenDe Designer Persona heeft geen vectorgum

    11.Affiniteitsfoto voor iPad

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (6)

    Affinity staat ook klaar om aan uw behoeften op het gebied van rasterkunst te voldoen. Foto van Affinity is analoog aan Photoshop. De gebruikersinterface is echter een beetje soepeler, met wijzigingen in de huid van het hakmes op basis van het type taak dat u wilt voltooien.

    Beide Affinity-apps zijn goedkoop in vergelijking met Photoshop en Illustrator. Als u op zoek bent naar een geweldige teken-app voor iPad en een applicatie voor digitale kunst voor bewerking of rastertekenen, hoeft u niet verder te zoeken dan Foto en Foto voor iPad.

    12.InspirePro

    Voor alle schilders die er zijn, verandert Inspire Pro je iPad in het ultieme schilderdoek. Dit is een van die eenvoudige rasterteken-apps die fantastische illustraties kunnen produceren dankzij superrealistische penselen en enorme canvasformaten. U kunt Inspire Pro downloaden via de Apple App Store.

    13.MediBang Paint

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (9)

    Een paar belangrijke functies maken de apps van Medibang tot de beste teken-app voor sommige artiesten. De app is beschikbaar op elk denkbaar platform, van Windows- en Mac-desktops tot Apple- en Android-tablets. Ze hebben allemaal een cloudfunctie, waarmee u uw werk eenvoudig vanaf elk apparaat kunt opslaan, delen en openen. Dit is een van de beste gratis teken-apps die je echt zou moeten bekijken als je op zoek bent naar een betaalbare en gemakkelijke manier om te beginnen met tekenen.

    14.Voortplanten

    Procreate is een app voor alleen iOS die is ontworpen om de kracht van de populaire iPad Pro en Apple Pencil-combinatie van Apple volledig te benutten. Meer dan alleen een teken-app, Procreate combineert veel van de krachtige tools die je zou verwachten te vinden in een veel robuuster programma zoals Photoshop. Lagen, aangepaste penselen en allerlei speciale effecten zijn beschikbaar op uw tablet. U kunt afbeeldingen, met intacte lagen, rechtstreeks naar PSD-indeling exporteren om ze in Photoshop te openen. Het is een populaire teken-app voor iPad voor 2024. Voor kunst onderweg kun je ook de iPhone-versie van de teken-app bekijken.

    15.Zen-borstel 2

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (10)

    Zen Brush is een eenvoudige app voor inktborstels voor mobiele apparaten. Een gratis teken-app, het is super goedkoop en leuk om te gebruiken, maar het is vrij beperkt. Inkt en papier zijn echter ook beperkend, maar dat weerhoudt kunstenaars er niet van om te maken geweldige kunstwerken met hen gedurende de laatste duizend jaar.

    16.Pixelmator Pro

    Pixelmator Pro is een Mac OS-app die veel kenmerken en functies van de beste bewerkings-apps combineert in één overzichtelijke app. Pixelmator biedt veel van de beste functies voor tekenen en de standaard beste fotobewerkings-apps functies van andere editors. Het beschikt ook over een "opmaak"-modus voor publicaties en grafisch ontwerpwerk. Hun iOS-app voor mobiel is eigenlijk meer een foto-editor dan een kunst-app.

    17.bijeenkomst

    die in de grafische ontwerpwereld weet dat digitale kunstcreatie veel meer inhoudt dan handschetsen. Illustrator en andere vectorprogramma's gebruiken vormen om ontwerpen te "assembleren", en dit is het idee dat verder gaat dan de Assembly-app. Door dit proces te vereenvoudigen, stelt de app gebruikers in staat om snel en eenvoudig logo's en ontwerpelementen te maken. Montage is gemaakt voor iOS-apparaten.

    18.Grafisch

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (11)

    Graphic, voorheen iDraw, is een volledig uitgerust vectorontwerpprogramma voor Mac, iPhone of iPad. Het programma heeft alle functies van zijn meer populaire concurrenten en het maakt het mogelijk om alles te maken, van portretten tot technische lay-out en tekeningen in CAD-stijl.

    Maak een verbluffende kunstportfoliowebsite om uw werk te laten zien. Verkoop online, begin met bloggen en laat uw bedrijf groeien.

    Start nu

    19.inkist

    Inkist is een supereenvoudige teken-app die beschikbaar is voor Mac-computers en iOS-apparaten. De mobiele app is momenteel gratis. Het is niet flitsend, maar het heeft alle juiste functies om je illustraties te laten opvallen.

    20.ArtStudio

    Luckyclan's ArtStudio is een complete rasterkunst-app voor iPad of iPhone. Het beschikt over meerdere canvasformaten, lagen met maskers, meer dan 400 penselen, onbeperkt ongedaan maken/opnieuw uitvoeren en zelfs meer dan 40 filters.

    21.Pixaki

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (12)

    Rizer's Pixaki heeft een beetje een beperkt publiek, maar als je van pixelart houdt, zul je het geweldig vinden. Exporteer uw creaties naar GIF's en andere eenvoudige animatieformaties. Het programma kan alle populaire formaten openen en opslaan, inclusief Photoshop-, PNG- en ZIP-archieven. Begin met een schets of foto, en al snel rock je het in retrostijl alsof het 1990 is. Hier is de lijst met enkele beste animatiesoftware in de markt.

    22.Infinite Painter

    Painter is beschikbaar op Google Play voor Android-tablets en is een gebruiksvriendelijke teken-app waar je dol op zult zijn. Georganiseerde workflows maken het navigeren op het scherm eenvoudig en houden de werkruimte minder rommelig. Krachtige tools zoals 3D-rendering en meer dan 80 penselen maken dit een van de beste complete 3D-tekenapps voor Android-apparaten.

    23.KunstRage

    Als je op zoek bent naar geweldige teken-apps die op bijna elke computer of tablet kunnen werken, moet je ArtRage eens bekijken. ArtRage is beschikbaar in meerdere versies, waaronder hun gratis teken-apps genaamd ArtRage Lite voor Windows- en Mac-computers. Dit programma en een trouwe aanhang van gebruikers, met veel fantastische tutorials en inspiratie van andere artiesten.

    24.Concepts

    De Concepts-app is een interessant programma gericht op professionele ontwerpers die werken op Apple-, Windows- en Google-apparaten. Het gebruikt een app voor het tekenen van vectoren om ideeën op te slaan; het lijkt veel op een zakboekje dat volledig digitaal is geworden. Van brainstormen tot 'het verkennen van gelukkige ongelukken', zoals het bedrijf het uitdrukt, tot het maken van boeiende kleurenillustraties en het delen ervan met de ingebouwde presentatiemodus, Concepts heeft je creatieve brein gedekt.

    25.Striptekenen

    Als het tekenen van strips jouw ding is, is Comic Draw de moeite van het bekijken waard. De app is op maat gemaakt voor het maken van cartoons met één paneel op uw mobiele apparaat. Je kunt het koppelen met de Comic Life-app van het bedrijf voor desktop op Windows of Mac. Zet je frames samen in een komische spread met alle functies met deze app voor digitale kunst.

    26.Papier via Wetransfer

    Als je op zoek bent naar een doodle- en schetsboek-app om je ideeën te verzamelen en je creativiteit de vrije loop te laten, dan zul je deze app geweldig vinden. Een van de beste gratis teken-apps die we kennen, het is supereenvoudig en toch krachtig. Met een eenvoudige toolset en een blanco pagina kunt u uw creativiteit de vrije loop laten in Paper.

    27.Tayasui schetsen

    Beschikbaar voor Mac-desktop, mobiele iOS-apparaten en Android, Tayasui's Sketches-app is om vele redenen een favoriet van artiesten. De gebruikersinterface en app-functies behoren tot de soepelste op de lijst. De strakke uitstraling van de schetsruimte is onverslaanbaar. Tools voor het mengen van kleuren en verloop, samen met patronen en de meest realistische penselen die je kunt vinden, ronden deze fantastische app af. Niet veel gratis teken-apps bieden zoveel geweldige functies. Als je het echt leuk vindt wat je in Sketches ziet, is er een verbeterde Pro-versie beschikbaar met nog meer penselen en gereedschappen. De community is een uitstekende bron van zowel advies als voorbeelden.

    28.Sketch Club

    Zoals de naam al doet vermoeden, is een van de beste onderdelen van Sketch Club de club. De eerste regel van sketchclub: iedereen praat over Sketchclub. Door sociale media in de app te combineren, kun je je creaties delen en commentaar geven op anderen. Wie houdt er niet van om op je tablet door een kunstgalerie te bladeren? De community biedt dagelijkse thema-uitdagingen en veel bekende artiesten wiens werken je kunt bekijken voor inspiratie. De Sketch Club-app is beschikbaar voor Apple iOS in de App Store.

    29.Kunststroom

    Als je Android-tablet niet de liefde voelt met al deze iPad-apps in de running, verlies dan niet de moed. Artflow is een prachtige teken-app voor Android met een duidelijke gebruikersinterface en veel professionele functies zoals lagen en aangepaste penselen. Het is de perfecte teken- en schilder-app om je droom te schilderen.

    30.Kunstset 4

    De Art Set-app voor Ipad bevat tools die erg lijken op die in het echte leven. Art Set 4 is de opnieuw ontworpen en verbeterde versie van Art Set met meer geavanceerde tools voor digitaal schilderen. Dit verfprogramma heeft nu ook een 3D-verffunctie, samen met een werkruimte die zich aanpast aan uw behoeften. Hoewel het een gratis teken-app voor iPad is, biedt de pro-versie een heleboel functies die essentieel zijn, zoals het instellen van de canvasgrootte van elke resolutie, automatische back-up, lagen en 150 extra penselen dan de gratis versie.

    31.jij maakt

    uMake, een bekroonde app, is een iPad Pro-tekenapp voor 3D-ontwerp. De website beweert dat uMake de eerste app voor 3D-ontwerp is die voor iPad is gemaakt. Dit App voor 3D-modellering en ontwerp geeft de functies van desktop CAD-software op de iPad. Een uitstekende tool voor degenen die 3D-modellering leren en de mogelijkheid om dit op iPad te doen, opent de deur voor meer creatief werk onderweg. Ze bieden ook video-tutorials over verschillende onderwerpen, zodat het gemakkelijker wordt om de app te leren gebruiken en om de gewenste resultaten te creëren. Enkele van hun beste functies zijn 3D-tools om te trekken en te duwen, augmented reality-functies en het maken van complexe oppervlakken, waardoor het een van de beste teken-apps voor iPad pro is. Ze bieden een proefperiode van 14 dagen en vervolgens kunt u zich maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks abonneren op basis van uw behoefte.

    32.iPastels

    Deze app bevat ook pasteltools die het gevoel geven van echte pastelkleuren. Je kunt kleuren in de app ook met je vingers mengen. iPastels is een gratis teken-app die vooral handig is als je iets wilt om je vaardigheden te verbeteren wanneer je je in de beginfase van je leerproces bevindt. Deze iPad Pro-tekenapp heeft functies zoals lagen, ondersteuning voor appelpotlood, hoge nauwkeurigheid, wat wordt gedaan door "zwevende-komma-nauwkeurigheid". Het mengen van pastelkleuren kan ook zonder veel moeite worden gedaan in deze app voor het tekenen van kunst. Uniek aan deze eenvoudige tekenapp is dat je de plaatjes als tegels naast elkaar kunt laten zien; deze functie wordt de naadloze patroonbewerkingsmodus genoemd. Heb je geen iPad? Maak je geen zorgen, iPastels is ook een tekenapp voor de iPhone.

    33.Borstels Redux

    Brushes Redux is een gratis open source schilder-app die zowel op iPad als iPhone wordt gebruikt en het werk synchroniseert tussen de twee. Andere kenmerken van deze iOS-app zijn de mogelijkheid om automatisch op te slaan, onbeperkt ongedaan te maken en opnieuw uit te voeren, onder andere lagen toe te voegen. Deze app voor digitaal tekenen is snel en gemakkelijk te gebruiken met een op openGL gebaseerde schilderengine en biedt 64-bits verf. Op hun 3.2-versie van de app bieden ze nu experimentele Apple Pencil-ondersteuning en startten ze de iTunes-optie voor het delen van bestanden.

    34.Clip Studio Paint EX

    Als je op zoek bent naar een iPad-tekenapp met speciale tools om manga en strips te maken, dan is dit misschien de perfecte app voor jou. Niet alleen dit, maar je kunt ook illustreren, tekenen en schilderen met deze kunst-app. Om een ​​gratis abonnement van zes maanden te krijgen, moet een gebruiker zich aanmelden voor de EX-versie van de app. Deze online teken-app is speciaal ontworpen voor professionals omdat het een andere exportoptie heeft, zoals een film of geanimeerde GIF's, het ondersteunt Apple Pencil en Wacom Bamboo Sketch. In deze teken-app voor iPad kun je ook bewegende illustraties maken.

    35.Papier kleur (Paint Draw Schetsboek, Paint Draw)

    Deze Android-tekenapp is geschikt voor wie wil leren tekenen of schilderen. Het heeft een functie genaamd basiskaart waarmee een gebruiker een foto als doorschijnend kan instellen en eroverheen kan tekenen. Deze Android-schilderapp lijkt erg op iemand die op papier tekent en over het origineel heen tekent. Deze gratis app is geschikt voor meer amateurs en heeft extra functies in de pro-versie, wat kan via in-app-aankopen.

    36.ibisPaint X

    ibis Paint is een van de beste teken-apps voor Android die er zijn. Het heeft een aantal unieke functies, zoals het opnemen van uw tekening als video en SNS-functies waar u video's die andere gebruikers hebben gemaakt, kunt zien en ervan kunt leren. Andere functies, zoals snel open GL-technologie, 142 penselen, 37 filters en 700 lettertypen, maken het een voor de hand liggende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een Android-tekenapp met veel pluspunten. Afgezien hiervan zijn er aparte functies voor artiesten die geïnteresseerd zijn in het maken van manga. Om meer functies te krijgen, zoals minder advertenties, extra lettertypen en materialen, gradatiekaartfilter, enz. Moet men kopen via in-app-aankopen.

    37.Dotpict

    De gratis Dotpic-tekenapp is beschikbaar op Android, iPhone en iPad. Deze teken-app is alleen ontworpen om pixelart te maken. Enkele kenmerken van de dotpic-app zijn onder andere verschillende opties voor delen en exporteren, zoomen op canvas om fijne details te zien en weergave van rasters.

    38.RuwAnimator

    Zoals de naam al zegt, wordt RoughAnimator gebruikt om animaties te maken. Met de RoughAnimator-tekenapp kun je handgetekende frame-voor-frame-animaties maken op meerdere soorten apparaten, zoals Android, iOS en desktop. Deze animatie-app biedt essentiële functies zoals onbeperkte lagen, uienhuiden, audio- en video-import, ondersteuning voor appelpotlood en Wacom-stylus, en meer, maar tegen een prijs. Wat is een betere manier om te beginnen met het leren van animatie op je mobiel?

    39.Schets door Sony

    Sketch van Sony is een eenvoudige Android- en iOS-schetsapp waarin penselen en andere tools worden gebruikt om digitale kunst te maken. De tekening kan worden gedaan met een vinger of een stylus en de gebruiker kan in deze applicatie lagen maken. Sony heeft in deze app een grote community gecreëerd waar mensen andere werken kunnen ontdekken en ook hun werk kunnen laten zien. Men kan ook hun feed personaliseren en samenwerken met andere artiesten om nieuw werk te creëren. De in-app aankopen hebben toegang tot enkele extra functies.

    40.Kleurstof

    Pigment omschrijft zichzelf als een kleurapp voor volwassenen, maar het lijkt erop dat kinderen er ook veel plezier aan zullen beleven. Het is een app om reeds getekende pagina's in te kleuren door professionals en vele exclusief door Disney. Er zijn meer dan 4000 pagina's om uit te kiezen en de tekengereedschappen zoals potloden, stiften en penselen geven je het gevoel alsof je natuurlijke kleuren en gereedschappen gebruikt. Er zijn onbeperkte kleuren om uit het kleurenwiel te kiezen, klinkt leuk toch? Om functies zoals premium-penselen en de volledige bibliotheek te krijgen, moet u zich abonneren op de premium-versie.

    41.Zeshoek

    Hexagon is gratis software voor het maken van 3D-modellen. Het heeft alle tools die een grafisch kunstenaar nodig heeft. Enkele van de opvallende kenmerken zijn DAZ Studio Bridge, modelleerpenselen uit de vrije hand, modelleertools voor microverplaatsing, uitgebreide UV-mappingmodules en meer. In Hexagon kun je real-time schaduwen en onmiddellijke omgevingsocclusie zien. Met deze gratis 3D-modelleringssoftware kun je 3D-modellen maken voor game-ontwikkeling in hoge kwaliteit.

    42.beeldhouwkunst

    Een uitstekend platform voor iemand die zijn intrede wil doen in de wereld van 3D tekenen. Met Sculptris kunt u basismodellen maken die vervolgens kunnen worden verfijnd in andere software zoals ZBrush. De 3D-software kan de interne structuur van het model waarmee u werkt lokaal herdefiniëren. Sculptris heeft tools die je het gevoel geven dat je met echte klei werkt. U kunt met deze software ook een ingepakte textuur op het mesh-oppervlak schilderen. (Houd er rekening mee dat Sculptris voor het laatst is bijgewerkt in 2011 en mogelijk niet werkt in nieuwere systemen)

    43.Blenders

    Blender is open-source, gratis 3D-software die modellering, rigging, animatie, simulatie, weergave, compositie en bewegingsregistratie ondersteunt.videobewerking, en 2D-animatiepijplijn. Blender is ontwikkeld door experts uit meerdere vakgebieden over de hele wereld en heeft een ingebouwde krachtige path-trace-engine die echte resultaten biedt. Het heeft geavanceerde beeldhouw- en andere hulpmiddelen waarmee u de modellen gemakkelijk kunt maken en transformeren. Blender heeft een flexibele interface waarin je de lay-out, kleuren, lettertypen, etc. kunt aanpassen. Er zijn veel add-ons gemaakt door gebruikers die door iedereen die de software gebruikt kunnen worden gebruikt.

    44.ZBrush

    ZBrush is een van de beste software voor digitaal beeldhouwen. Met de aanpasbare penselen kun je vormen, texturen maken en virtuele klei schilderen. De geavanceerde tools die door ZBrush worden aangeboden, zijn dezelfde als de tools die door ontwerpers en kunstenaars over de hele wereld worden gebruikt. De software heeft een niet-fotorealistische weergave (NPR), waarmee u het kunstwerk op een geheel nieuwe manier kunt bekijken. U kunt de 3D-illustraties omzetten in 2D-tekeningen en de gebeeldhouwde illustraties overbrengen in een stripboek. Via ZBrush kunt u overlappende texturen toevoegen, contouren tekenen en verschillende effecten toepassen vanuit ingebouwde presets.

    45.Krita

    Krita is een open-source schilderprogramma, gemaakt door kunstenaars om betaalbare tekengereedschappen te bieden. Deze gratis schilder-app kan worden gebruikt om conceptuele kunst, textuur en mat, illustratie en strips te maken. Krita, ontworpen voor zowel amateurs als professionals, biedt een intuïtieve interface. Deze interface kan worden aangepast aan uw workflow. Het dynamische penseelgereedschap in Krita kan worden gebruikt om slepen en massa te creëren en u kunt uw penseelstreken gladstrijken en stabiliseren. Er zijn meer dan negen verschillende penseel-engines, zoals de kleur-smudge-engine, de vorm-engine en meer waarmee u uw penselen kunt aanpassen aan specifieke eisen.

    Sluit je aan bij topartiesten over de hele wereld en bouw je verbluffende artiestenportfoliowebsite mee Pixpa.

    Start nu

    46.Asepriet

    Aseprite is een programma waarmee je 2D-animaties kunt maken. Via dit programma kun je ook sprites, pixelart, grafische afbeeldingen in retrostijl en alles met betrekking tot het 8-bits en 16-bits tijdperk maken. Aseptrite kan werken op Windows, Mac en Ubuntu. Het programma kan lagen ordenen, animaties maken en aangepaste penselen. Het werk kan worden opgeslagen in GIF-, PNG- en JSON-indeling.

    47.Marmoset Hexels 3

    Hexels is een op rasters gebaseerd schilder-, animatie- en ontwerpprogramma. Met Hexels kun je complexe ontwerpen en verbluffende tekeningen maken. Met de combinatie van digitale kunstgereedschappen en geometrisch raster, waarmee u in vrije vorm kunt schilderen met de precisie van vectorkunst. Krachtige software voor een pixelartiest die met het palet de kleuren en verlopen kan bijhouden. Het canvas kan worden omgezet in animatie en een sprite-sheet kan ook gemakkelijk worden geëxporteerd. Dit programma kan zowel op Windows- als Mac-apparaten worden gebruikt.

    Dingen om te overwegen bij het kiezen van een teken-app:

    Platform is belangrijk

    Als u serieus met digitaal tekenen wilt beginnen, moet u uw hardwarekeuzes zorgvuldig overwegen. In het ideale geval wilt u de exacte tablet- en computerconfiguratie uitproberen met de stylus van uw keuze. Kortom, sommige zijn glitchier dan andere, en het maken van kunst vereist meer finesse dan sommige kunnen leveren.

    Overweeg indien mogelijk een tablet met een stylus van dezelfde fabrikant, bijvoorbeeld Apple iPad Pro met Apple Pencil. Dit zorgt ervoor dat de twee perfect passen voor de meest vloeiende tekenervaring.

    Let ook op drukgevoeligheid. Verschillende stylussen behandelen de taak anders. De feedback die wordt geleverd met drukgevoeligheid voegt een extra realisme toe waardoor tekenen op uw tablet zo dicht bij analoog potlood en papier komt als u zich kunt voorstellen.

    Zoals bij alle apps, moet u het besturingssysteem controleren dat wordt gebruikt door de app van uw keuze. De meest populaire platforms zijn Windows, macOS, Apple iOS en Android, en helaas werken er maar heel weinig apps op allemaal.

    Raster vs. Vector teken-apps

    In de digitale wereld zijn er twee soorten afbeeldingen die u kunt tekenen. Rasterafbeeldingen, zoals JPG- of PNG-foto's, worden pixel voor pixel getekend. Als u inzoomt of de afbeelding vergroot, wordt deze waziger en waziger als deze de pixelgrootte van de afbeelding overschrijdt. Zie dit als tekenen op papier en u wordt beperkt door de grootte van uw papier. U kunt het papierformaat niet uitbreiden zoals u de pixels niet kunt vergroten. Het tekenen van een rasterafbeelding is net zo eenvoudig en redelijk intuïtief, afhankelijk van de app.

    Vectortekeningen lossen dit probleem op, maar voegen helaas veel meer complexiteit toe. Vectorafbeeldingen, zoals AI- of EPS-formaten, zijn de wereldstandaard in de grafische industrie. Deze foto's zijn meer gemaakt als computerprogramma's dan als foto's. In toepassingen voor vectortekenen maakt u veel paden (lijnen of vormen) waaruit uw afbeelding bestaat. Het vergt wat meer oefening. Sommige vector-apps maken het proces supereenvoudig, maar de professionele programma's met alle toeters en bellen zijn even wennen.

    3D-programma's

    Geen discussie over online teken-apps zou compleet zijn zonder een woord over driedimensionale teken-apps. Als u op zoek bent naar 3D-modellering, 3D-printideeën of op zoek bent naar dat buitenaardse gevoel dat overal aanwezig is, wilt u er zeker van zijn dat u de beste teken-app kiest die ook in staat is om 3D-afbeeldingen te produceren. En voel je niet buitengesloten als je je teken-apps gratis hebt gekregen, sommige hiervan bevatten ook 3D-rendering!
    Hier zijn de meeste nuttige ideeën voor 3D-printen waar je inspiratie uit kunt halen.

    Conclusie

    Nu je een idee hebt van hoeveel gratis teken-apps er zijn om uit te kiezen, voel je je misschien een beetje teruggenomen. Maar vergeet niet dat het leukste deel van het vinden van het beste canvas voor je project naar keuze het avontuur is om ze allemaal uit te proberen! Dus wat is volgens jou de beste teken-app?

    Bekijk onze lijst met de beste tekentablets voor afbeeldingen, kunst en illustratie.

    Disclaimer: De getoonde afbeeldingen dienen alleen ter illustratie en zijn mogelijk geen exacte weergave van het uiteindelijke product. Alle afbeeldingen zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectieve eigenaars.

    47 beste teken-apps en kunst-apps in 2024 (gratis en betaald) (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Kareem Mueller DO

    Last Updated:

    Views: 5743

    Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

    Reviews: 93% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Kareem Mueller DO

    Birthday: 1997-01-04

    Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

    Phone: +16704982844747

    Job: Corporate Administration Planner

    Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

    Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.