(Tip!) Huizen zoeken die niet op funda staan? Je doet het hier! | gmak (2024)

Veel mensen zijn momenteel op zoek naar een woning, terwijl er weinig woningen te koop staan. Dit maakt de zoektocht helaas niet makkelijk. Een groot gedeelte van de huizenzoekers houdt het aanbod op funda dagelijks in de gaten. Zonder succes, want we vissen massaal in dezelfde vijver. Daarnaast zijn huizen vaak al verkocht vóórdat ze op funda verschijnen. De oplossing? Huizen zoeken die niet op funda staan!

Huizen al verkocht voordat ze op funda staan

Je hoort het steeds vaker: woningen zijn vaak al verkocht voordat ze op funda staan. Dit komt doordat de makelaar zonder publicatie al een groot bestand aan woningzoekenden aanboort en/of doordat het huis door de makelaar al gepromoot is op een eigen website of social media pagina. Daarnaast is de belangstelling in woningen zo groot, dat er meteen na publicatie enorm veel bezichtigingsaanvragen en biedingen binnenkomen.

In veel gevallen is een gedeelte van de woningzoekers zelfs te laat om de woning überhaupt te komen bezichtigen of mee te doen met de onderhandelingen. Mocht je wel geluk hebben, dan kom je door de grote concurrentie ook nog eens terecht in een bied-oorlog, waardoor de verkoopprijzen alleen maar hoger worden. Om deze redenen is het aanbod op funda voor veel woningzoekers al niet eens interessant meer.

Klinkt dit jou bekend in de oren? Dan kan dit erg frustrerend zijn. Om je kans op het vinden van een woning te vergroten, is het daarom slim om ook buiten funda rond te gaan kijken. Bijvoorbeeld op social media of op gmak!

Huizen zoeken die niet op funda staan

De verkoop van een huis wordt steeds vaker door de eigenaar zelf gedaan. Logisch, want er zijn genoeg geïnteresseerden en je kunt op deze manier veel geld besparen. Als woningzoeker is dit interessant om te weten, want hier kun jij je voordeel mee doen! Je moet er alleen achter komen op welke plek deze woningeigenaren hun woning aanbieden..

Op funda is het niet mogelijk om als particulier zelf een woning te plaatsen. Om toch op funda te komen, moet een woningeigenaar daarom een makelaar of andere partij inschakelen en betalen voor een plaatsing. Omdat er toch genoeg belangstelling van geïnteresseerden is, vindt de verkoop ook steeds vaker plaats buiten funda. Bijvoorbeeld via Marktplaats, Facebook of een woningplatform zoals gmak. Neem hier dus ook eens een kijkje!

gmak: hét platform om je huis zelf te verkopen

Op gmak verkopen woningeigenaren zelf hun woning. Zij doen zelf de bezichtigingen en de onderhandelingen, waardoor de verkoop vele malen transparanter is. Als woningzoeker krijg jij geen bezichtiging van een makelaar, maar een persoonlijke rondleiding van de huidige bewoner(s). Eén ding is zeker: niemand kent de woning beter dan de eigenaar! Leuk voor jou als woningzoeker, want er zijn vast vragen waarop alleen de eigenaar het antwoord heeft. Benieuwd naar het huidige particuliere aanbod? Kijk hieronder:

Huizen die niet op funda staan

bekijk het complete aanbod

Stel een woningalert in

Heb je het aanbod bekeken, maar is er nog geen woning die voldoet aan jouw woonwensen? Stel dan een woningalert in! Zo ben je altijd gelijk op de hoogte van de nieuwste huizen die niet op funda staan.

Hoe werkt gmak?

Heb je interesse in een woning op gmak? Leuk! Via de woningsite kun je gemakkelijk contact opnemen met de verkoper. Op gmak heeft een woning de status te koop óf open voor bod. Hierbij verschilt het welke contactmogelijkheden je hebt als geïnteresseerde. Hierbij een overzicht:

Open voor bod

Vragen/berichten ontvangen
Biedingen ontvangen
Bezichtigingsaanvragen ontvangen

Te koop

Vragen/berichten ontvangen
Biedingen ontvangen
Bezichtigingsaanvragen ontvangen

Wat de status van de woning ook is, de verkoper staat altijd open voor vragen of berichten. Pak dus je kans en laat hem of haar gauw weten dat je mogelijk interesse hebt in de woning. Wie weet, is het je straks gewoon gelukt. We wensen je veel succes!

Je huidige woning alvast laagdrempelig aanbieden?

Wel verhuisplannen, maar je droomwoning nog niet gevonden? Dan is het interessant om te weten hoeveel animo er voor je huidige koopwoning is. Met de status ‘open voor bod’ kun je je huis daarom alvast laagdrempelig aanbieden op gmak. Andere woningzoekenden kunnen jouw woningsite bekijken, maar het is nog niet mogelijk om een bezichtiging in te plannen. Zo kun jij alvast de interesse peilen, de statistieken bekijken en misschien zelfs al een goed bod ontvangen!

Twijfel je over welke status je moet kiezen? Wees gerust, je kunt deze op elk moment wijzigen. Je kunt dus ook eerst voor ‘open voor bod’ kiezen, maar je huis later op ‘te koop’ zetten wanneer je klaar bent voor de bezichtigingen.

zet je woning tussen ons aanbod

(Tip!) Huizen zoeken die niet op funda staan? Je doet het hier! | gmak (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5995

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.