Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (2024)

Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (1)

Met Floorplanner kun je online een plattegrond van een woning op schaal maken, en zelf inrichten met meubels en vloerbedekking. De plattegrond kan in 2D worden geëxporteerd, en in 3D van alle kanten worden bekeken.

Zelf een woning plattegrond maken

Er komt nogal wat kijken bij het maken van een plattegrond, zoals het inmeten van de kamers en het verwerken van de gegevens in een online tekenprogramma. Om het handig aan te pakken kun je het beste vooraf bedenken aan welke eisen het resultaat moet voldoen:

 • Nauwkeurigheid: moet de plattegrond op de millimeter kloppen, of kun je afronden op centimeters?
 • Is er een bouwtekening? Is het noodzakelijk om alles zelf in te meten, of kun je gebruik maken van een bestaande tekening? In dat geval kun je het opmeten geheel overslaan, en de tekening overtrekken in Floorplanner.

Opmeten van een woning

Kamers opmeten met de hand
Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (2)Met een lang meetlint (8 of 10m) kun je kamers snel opmeten, en de maten afronden op hele of halve centimeters. Je moet hiervoor met z'n tweeën zijn. Meet ook de hoogte van de plafonds, en de dikte van de muren. Teken de maten van het huis op een vel ruitjespapier. Zet de eerste muur op papier door - bijvoorbeeld - voor elke meter 2 blokjes af te tekenen. Hierna kun je de andere maten intekenen door blokjes af te tellen. Je maakt dan meteen een tekening met de juiste verhoudingen.

Kamers opmeten met een smartphone
iPhones met iOS 12 of hoger zijn voorzien van de app Meten, die de afstand tussen twee punten kan bepalen. Dit is niet op de millimeter nauwkeurig, maar gaat wel vlot. Er zijn ook iOS toestellen die zijn uitgerust met een LiDAR-scanner waarmee je heel precies kunt meten: iPad Pro (4e generatie), 11-inch iPad Pro (2e generatie), iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

 1. Zorg dat de kamer goed verlicht is.
 2. Open de app Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (3) Meten
 3. Beweeg de iPhone heen in weer in een hoek, tot je een puntje ziet met een rondje eromheen. Plaats het puntje in de hoek en tik op de grote Plus-knop.
 4. Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (4)
 5. Loop langs de muur, waarbij je de iPhone op dezelfde hoogte blijft houden. Er wordt een stippellijntje getrokken. Zet het puntje in de volgende hoek en druk op de Plus-knop
 6. De gemeten afstand staat in het midden van de lijn.
 7. Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (5)
 8. Door op de maat te drukken kun je deze kopiëren en inplakken in een notitie-app om later te gebruiken in Floorplanner. Of maak foto's door op de witte sluiterknop te tikken.
 9. Werk je liever met de hand dan kun je de maten op een vel ruitjespapier zetten. Zet de eerste muur op papier door - bijvoorbeeld - voor elke meter 2 blokjes af te tekenen. Hierna kun je de andere maten intekenen door blokjes af te tellen. Je maakt dan meteen een tekening met de juiste verhoudingen.

Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (6)Laser afstandsmeter
Een lasermeter meet afstanden tot op de millimeter nauwkeurig. Er wordt gemeten met een weerkaatsende laserstraal, waarna op het display de lengte, breedte en hoogte van een ruimte kan worden afgelezen. Dit is de snelste manier om een ruimte in te meten. De maten kunnen op sommige afstandsmeters worden opgeslagen in een geheugen, om later op te zoeken.

MagicPlan
De app MagicPlan kan kamers opmeten en automatisch plattegronden maken van ruimtes. Dit werkt door foto's te maken van de overgangen tussen wand, vloer en plafond. Dit is niet ingewikkeld, en de app laat duidelijk zien wat je moet doen. De betrouwbaarheid van de metingen is voldoende, en vergelijkbaar met een lasermeter als je beschikt over een iPhone 12 met Lidar scanning. Je werkt kamer voor kamer, en voegt steeds een ruimte aan je ontwerp toe. Zo nodig kun je ook extra objecten of onzichtbare ruimtes aan je ontwerp toevoegen. Het resultaat kan worden geimporteerd in Floorplanner.
Platform: Android, iOS.
Taal: Nederlands (de app, de website is Engelstalig).
Gratis: Nee. 2,99 euro per plattegrond, of abonnementen.

Ruimte opgemeten? Nu kun je in Floorplanner of Roomstyler een kamer op schaal tekenen.
Kijk voor handleidingen op: badkamer ontwerpen, kamer inrichten, keuken ontwerpen en tuin ontwerpen

Overtrekken van een bouwtekening in Floorplanner

Het maken van een plattegrond met Floorplanner gaat sneller als je een bestaande tekening - bijvoorbeeld een bouwtekening - kunt overtrekken.

 • Zorg dat je een tekening hebt in JPG, PNG of SVG formaat.
 • Ga op een computer naar Floorplanner en maak zo nodig een account aan.
 • Kies: Project aanmaken. Geef het project een naam. Creëer project.
 • Klik op Afbeelding uploaden.
 • Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (7)
 • Zoom in op een gedeelte van de tekening waar je de maat van weet, bijvoorbeeld de afstand tussen twee muren.
 • Klik linksboven op het blokje bij 'Teken een lijn naast iets waarvan je de afmeting weet'. Het blokje wordt blauw.
 • Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (8)
 • Klik op het beginpunt van de afstand die je weet. Zoom flink in, om - bijvoorbeeld - het kruisje precies aan binnenkant van een muur te plaatsen. Ga naar het eindpunt van je afstand, zoom weer flink in, en zet het tweede kruisje. Typ de afstand tussen deze twee punten in het venster, in centimeters, en klik op het vinkje.
 • Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (9)
 • Er is nu niets te zien, maar de schaal van de tekening is opgeslagen.
 • Sluit het achtergrond menu af via het kruisje achter 'Onderlegger'. Je kan dit menu later terugvinden bij 'Achtergrond instellingen'.
 • Ga naar Teken kamer.
 • Zoom in op de tekening, en ga met cursor over een buitenmuur. Er is een rondje te zien. Als het rondje breder is dan de muur maak je de muur dunner bij dikte, of dikker als het rondje smaller is dan de muur. Het is goed als het rondje net zo dik is als de muur.
 • Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (10)
 • Vul de hoogte van de plafonds in bij hoogte.
 • Zoom uit en sleep het beeld zodat je de hele woning of verdieping goed ziet.
 • Zet de cursor in het midden van een hoek, en klik en sleep naar de andere kant van de woning. Als je de muis loslaat zijn de buitenmuren getekend, en worden de maten aangegeven.
 • Ga met de cursor naar de aangegeven maat, en klik erop. Er verschijnt een venster, waarin je de maat zo nodig kan aanpassen. Boven het venster met de maat zijn pijltjestoetsen te zien. Deze gebruik je om aan te geven in welke richting een muur moet worden verplaatst, wanneer je de maat ervan wijzigt. Op deze manier kun je de tekening exact kloppend maken.
 • Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (11)
 • Klik weer op Teken kamer. Als je met de cursor over een getekende muur gaat zie je een blauwe stippellijn verschijnen. Dit is het punt om een nieuwe kamer toe te voegen aan het ontwerp. Pas de muurdikte aan voor de binnenmuren, en trek de ruimtes over.
 • Om een ruimte te tekenen die niet vierkant is, maar bijvoorbeeld L-vormig, teken je eerst één deel van de ruimte. Klik op de muur waar de kamer 'om de hoek' moet gaat. Er verschijnen buttons: klik op de linkerbutton (streep met punt in het midden) om de muur te splitsen. Je kunt nu het stuk van de muur gewoon 'oppakken' en verderop neerzetten om een L aan de ruimte te maken.
 • Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (12)
 • Ga naar Plaats Deuren en Plaats Ramen om deze onderdelen erin te zetten. Ze zijn eenvoudig op de juiste maat te slepen. Om een deur naar de andere kant te laten opengaan klik je erop, en daarna op de button die die juiste draairichting heeft. Trappen, meterkasten en verwarmingselementen zijn te vinden bij Structuren.
 • Alle ruimtes toegevoegd? Klik op Achtergrond instellingen en zet Transparantie op 100%. Nu zie je de nieuwe plattegrond zonder de oorspronkelijke tekening. Als muren niet helemaal goed aansluiten kun je ze met klikken/slepen alsnog passend maken.
 • Klik rechtsboven op 3D om je plattegrond in 3 dimensies te bekijken. Als het goed is zitten alle basiselementen er in.
 • Klik rechtsboven op 2D om terug te gaan naar de plattegrond.
 • Klik in het menu aan de linkerkant op het info-icoon, en kies Stel kamertype in. Sleep de namen van ruimtes naar de plattegrond. De ruimtes krijgen nu een eigen kleur op de plattegrond, en in de lijst wordt de grootte in vierkante meters vermeld. Je hebt nu een plattegrond op schaal, die met Floorplanner verder aangekleed en ingericht kan worden.
 • Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (13)
 • Om in Floorplanner een 2e verdieping aan je ontwerp toe te voegen heb je 2 credits nodig. Met de gratis basisversie is het ook mogelijk om de verdiepingen als aparte bestanden te tekenen.
 • Klik voor het opslaan van de plattegrond op de Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (14)save-knop. Later is je ontwerp terug te vinden op het Dashboard, dat te bereiken is via de Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (15)home-knop.
 • Klik op Exporteer 2D om het ontwerp te downloaden als JPG of PNG bestand. NB: Voor gebruik op Funda moet de plattegrond worden geëxporteerd als een FML-bestand. Dat kan alleen met een Floorplanner PRO abonnement.
Huis plattegrond maken met Floorplanner (Handleiding) (2024)

FAQs

Hoe maak ik een plattegrond van mijn huis? ›

We noemen er een paar:
 1. Floorplanner: in Floorplanner kun je niet alleen je huis, maar ook je tuin tekenen. ...
 2. Roomstyler: in dit programma kun je je huis helemaal inrichten, inclusief meubels. ...
 3. SketchUp: voor dit programma is een beetje ervaring met tekenprogramma's een voordeel, want heel eenvoudig is het niet.

Hoe maak je Funda plattegrond? ›

De meeste plattegonden op Funda zijn gemaakt in Floorplanner – een simpele online tool waarmee de woningplattegrond vrij snel in elkaar gezet wordt. Floorplannerplattegrond is integreerbaar in Funda doormiddel van een FML-bestand. De woningen waar zulke plattegronden gemaakt zijn, laat Funda hoger scoren.

Hoe teken ik een huis op schaal? ›

Stap 1: Teken je woning op schaal

De meest gebruikte schaal is 1:50, dit betekent dat elke centimeter op papier in het echt 50 centimeter is. Zo wordt een muur van 4 meter in het echt, dus 8 cm op papier. Wil je wat groter werken? Dan zou je ook de schaal 1:20 kunnen gebruiken.

Is floorplanner gratis? ›

Floorplanner is een online tekenprogramma waarmee je makkelijk 2D en 3D grondplannen kan tekenen. Deze tool is gratis en werkt heel intuïtief.

Kun je zelf een bouwtekening maken? ›

Het maken van een plattegrond lukt vaak wel. Maar voor het tekeningen van aanzichten, details en gevels is vaak een stuk moeilijker. Eigenlijk heb je dan ook betaalde software nodig. Daarom is het in de praktijk eigenlijk niet mogelijk om zelf een bouwtekening te maken.

Hoe plattegrond maken Excel? ›

Selecteer Bestand > Nieuw. Selecteer Sjablonen > Plattegronden en grondplannen.
...
 1. Selecteer Ontwerp.
 2. Selecteer in de groep Pagina-instelling de pijl Meer.
 3. Selecteer Vooraf gedefinieerde schaal en kies een vooraf gedefinieerde bouwkundige, metrische of technische schaal. ...
 4. Selecteer een paginaformaat.
 5. Selecteer OK.

Kun je zelf iets op funda zetten? ›

Je huis kun je niet zelf op funda zetten: hiervoor heb je een makelaar nodig. Hij of zij waarborgt de kwaliteit en zorgt ervoor dat alle gegevens juist worden gepubliceerd, net als de foto's, een duidelijke plattegrond, 360 graden foto's en een mooie video.

Is de funda app gratis? ›

Alle bekeken huizen zijn nog op een kaart te zien. Funda is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android.

Is er een alternatief voor funda? ›

Hier zijn enkele alternatieve woonwebsites: Jaap.nl is waarschijnlijk het meest bekende funda alternatief. Op deze website mogen huiseigenaren zelf hun woning aanbieden zonder tussenkomst van een makelaar. De huizensite van Huislijn biedt een soortgelijke dienstverlening.

Hoe maak je zelf een schaal? ›

De schaal berekenen

Als je de schaal wilt berekenen van een object dien je het object op te meten en de afmetingen te noteren in de juiste eenheid, meestal zijn dit centimers. Vervolgens noteer je ook de maat van de tekening en delen we de maat van het object door de maat op de tekening.

Waar teken je voor een huis? ›

De koopakte moet u tekenen zodra u en de verkoper het eens zijn over de aankoop van de woning. Dat doet u vaak bij een makelaar, maar het kan ook onderling met de verkopers geregeld worden. Voor de zekerheid kiest men dan wel vaak voor het tekenen van de koopakte bij een notaris.

Hoe teken je schaal 1 100? ›

Methode. Een schaal van 1 : 100 betekent dat 1 lengte-eenheid van het model in het echt 100x zo groot is. Dus stel het schaalmodel van het schip is 10 centimeter, dan weet je dat het schip in het echt 100 · 10 centimeter = 1.000 centimeter (oftewel 10 meter) lang is.

Wat is het beste tekenprogramma? ›

ibis Paint is een van de beste teken-apps voor Android die er zijn. Het heeft een aantal unieke functies, zoals het opnemen van je tekening als video, en SNS-functies waarmee je video's van andere gebruikers kunt bekijken en ervan kunt leren.

Wat kost floorplanner? ›

Floorplanner is een online tekenprogramma. Het programma is gratis te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld je eigen woning voor niet commerciele doeleinden wilt uittekenen. Je kunt dan een project aanmaken, waarbij een huis met meerdere verdiepingen als een project telt.

Welk tekenprogramma gratis? ›

Top 13 Gratis Tekensoftware
 • Clip Studio Paint - Ideaal voor renderen en inking.
 • Adobe Illustrator - Een volledig vector-gebaseerd tekenprogramma.
 • Paint.NET - Gebruiksvriendelijke interface.
 • GIMP - Open source.
 • Corel Painter - Voor professioneel digitaal tekenen.
 • Krita - Ondersteunt het bewerken van lagen.

Wat kost een bouwtekening door architect? ›

Als je een huis laat ontwerpen door een architect, dan ben je gemiddeld €4.000 tot €8.000 kwijt. Zo betaal je gemiddeld €1.000 tot €2.500 voor een schetsontwerp en €1.500 tot €2.500 voor een bouwtekening.

Hoeveel kost een bouwkundige tekening? ›

Wat zijn de bouwtekening kosten? Er zijn verschillende bouwprojecten waar je een bouwtekening voor nodig hebt, zoals wanneer je je eigen huis wilt (ver)bouwen. Een bouwtekening laten maken kost gemiddeld tussen de € 400 en € 1.400, afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte.

Hoe schrijf je plattegrond? ›

de plattegrond

(m.) Verbuigingen: plattegronden (meerv.) tekening van wegen of straten in een gebied vb: wandelaars gebruiken een plattegrond om de weg te vinden tekening van de afmetingen van een huis of gebouw vb: op de platt...

Hoe werkt een schaal plattegrond? ›

De kaartschaal, kortweg vaak schaal, is de verhouding tussen een afstand op de kaart en de overeenkomstige afstand in werkelijkheid. De schaal kan worden weergegeven in een verhouding zoals 1 : 25.000. De schaal 1 : 25.000 is een grotere schaal dan 1 : 50.000, omdat 1 / 25.000 groter is dan 1 / 50.000.

Hoe kun je tekenen op de computer? ›

Een tekening maken in Google Documenten
 1. Open een document op je computer.
 2. Klik linksboven op Invoegen Tekening Nieuw.
 3. Voeg vormen, lijnen of tekst in met de bewerkingstools.

Kan je als particulier op Funda? ›

Je kunt je huis niet zelf op Funda plaatsen, dat moet altijd door een makelaar gedaan worden. Je kunt echter wel zelf de foto's voor de plaatsing maken, zelf de advertentietekst opstellen en ook zelf de bezichtigingen verzorgen.

Is Funda verplicht? ›

Het is echter niet verplicht om een woning op Funda te zetten. Steeds vaker worden woningen niet op Funda geplaatst, omdat die plaatsing niet in alle gevallen in het belang is van de verkoop-opdrachtgever. Dat maakt dat er meer woningaanbod is, dan voor u op Funda te vinden is.

Hoe bewaar je een huis op Funda? ›

Een huis bewaar je via de resultatenpagina óf via de detailpagina van de woning:
 1. Op de resultatenpagina klik je rechts van het adres op het 'hartje'.
 2. Op de detailpagina klik je rechtsboven de foto(presentatie) op het 'hartje'.

Wat is het verdienmodel van funda? ›

Het verdienmodel van Funda berust grotendeels op het verkopen van zoveel mogelijk woningen en hypotheken. Maar het kan voor een consument veel voordeliger zijn om een woning te verhuren, of uit te bouwen, stelt Bours. 'Wat je misschien 30.000 euro kost, maar wel een ton oplevert.

Hoe betrouwbaar is funda? ›

Funda is de grootste huizensite van Nederland, maar Funda is niet altijd betrouwbaar. Funda is namelijk niet onafhankelijk, maar eigendom van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars).

Wie is de eigenaar van funda? ›

De makelaarsvereniging bezit 70 procent van de aandelen in Funda. De rest is in handen van Stichting Administratiekantoor Funda, een groep van ongeveer tweeduizend makelaars die geld investeerden om Funda in 2000 van de grond te krijgen.

Waarom staat een huis niet op funda? ›

Je hoort het steeds vaker: woningen zijn vaak al verkocht voordat ze op funda staan. Dit komt doordat de makelaar zonder publicatie al een groot bestand aan woningzoekenden aanboort en/of doordat het huis door de makelaar al gepromoot is op een eigen website of social media pagina.

Is Pararius gratis? ›

Via Pararius kun je gratis en direct reageren op woningen waarin je geïnteresseerd bent door contact op te nemen met de makelaar.

Wat is de goedkoopste manier van wonen? ›

Alternatieve woonvormen als een camper, een tiny house, een containerwoning of een yurt zijn verkrijgbaar voor bedragen ruim onder de 50.000 euro. Deze woonopties zijn niet alleen goedkoper, maar staan ook meer in harmonie met de natuur, bieden meer mobiliteit en zijn milieuvriendelijker.

Hoe bereken je de schaal van een plattegrond? ›

De schaal geeft de verhouding weer tussen de afmetingen van het model en de werkelijke afmetingen. Het model kan bijvoorbeeld een kaart of een tekening zijn, als ook een schaalmodel van een auto of een gebouw. Is de schaal 1 : 100 dan deel je de werkelijke maten door 100 om de afmetingen van het model te vinden.

Hoe werkt schaal 1 op 5? ›

Een schaal van 1 : 5 betekent dat de afmetingen van het origineel 5x zo groot zijn als het beeld. Dus stel je ziet een schatkaart met een schaal van 1:500, dan weet je dat iedere afstand die je meet op de schatkaart in het echt 500 keer zo groot is.

Welke schaal bouwtekening? ›

Schaal van de bouwtekeningen

1:100 voor vergunningsaanvragen voor particulieren. 1:5 | 1:10 | 1:20 voor detailtekeningen. 1:1.000 voor situatietekeningen.

Hoe snel na bod tekenen? ›

Tips van Makelaarsland

Gemiddeld zit er anderhalve week tussen het maken van de mondelinge deal en het tekenen van het voorlopig koopcontract. Zorg er voor dat dit proces versneld wordt. Laat in je bieding meenemen dat het je wens is om zo snel mogelijk, bijvoorbeeld binnen 48 uur het koopcontract te tekenen.

Hoe lang bedenktijd na bod op huis? ›

Tijdens bedenktijd kosteloos afzien van koop

Na het tekenen van het koopcontract heeft u nog 3 dagen bedenktijd. De bedenktijd gaat in op de dag nadat u het koopcontract heeft ontvangen. Tijdens de bedenktijd kunt u als koper alsnog afzien van de koop. U hoeft daarvoor geen reden op te geven.

Is een bod bindend voor de koper? ›

Een bod is bindend wanneer de verkoper het aanvaardt. Met andere woorden, de verkoop of aankoop is op dat moment dus definitief. Je zet het bod beter meteen op papier. Een officieel document heb je daarvoor niet nodig, zelfs een simpel bierviltje volstaat.

Hoe groot is schaal 1 op 35? ›

Dit zijn voorbeelden van de afmetingen van sommige modellen.
Vliegtuigen (spanwijdte x lengte)Werkelijke afmeting1/32
Landvoertuigen (lengte x breedte)Werkelijke afmeting1/35
Kleine auto (bijv : Peugeot 307)4,4m x 1,75m12,6 cm x 5 cm
Trekker6m x 3m17,1 cm x 8,6 cm
Tanks (ex : M4 Sherman)6,28m x 2,62m17,9 cm x 7,5 cm
17 more rows

Hoe groot is schaal 1 op 24? ›

Schaal 1:24 - Een schaal die is gebouwd en verzameld door zowel kinderen als volwassenen. Voorheen een zeer populaire schaal voor grotere modellen. Ze zijn ongeveer 7 inches (17,78 cm) lang.

Hoeveel cm is schaal 1 op 12? ›

1:12 = 38 cm.

Hoe maak je een tekening realistisch? ›

Probeer de lijnen echt te schetsen en nog niet te hard en donker aan te zetten. Teken een ovaal om de vorm van het gezicht te bepalen. Geef jezelf even de tijd want het kan goed zijn dat je dit eerst een paar keer moet proberen. Voor een realistisch portret heb je namelijk een flinke portie geduld nodig.

Hoe maak je een constructie tekening? ›

Er bestaan twee opties om een constructietekening te maken. De eerste optie is via een 3D teken programma. De tweede optie is het aangeven van de constructieve wijzigingen in de bestaande bouwtekening. Het 3D teken programma wordt vaak gebruikt bij complexere verbouwingen.

Hoe maak je een goede tekening? ›

Daarom is dit artikel gericht op het bespreken van de achttien tips voor het verbeteren van uw tekenvaardigheid.
 1. Teken eerst eenvoudige dingen. ...
 2. Daag uzelf dagelijks uit, werk hard. ...
 3. Observatie! ...
 4. Weet waar het licht vandaan komt. ...
 5. Imiteren en implementeren. ...
 6. Gebruik referenties. ...
 7. Volg tekenlessen. ...
 8. Houd een schetsboek bij.
Sep 4, 2021

Welk programma 3D tekenen? ›

Tinkercad (PO en VO)

Ongetwijfeld één van de meest gebruikte 3D-tekenprogramma voor iedereen die start met 3D-tekenen. Tinkercad bestaat sinds 2011 en is in 2013 overgenomen door Autodesk. Autodesk is één van de grootste 3D-software ontwikkelaar in de wereld voor de professionele markt.

Hoe moeilijk is Sketch Up? ›

Sketchup is een stuk moeilijker om aan te leren. Je zult er actief mee bezig moeten blijven, anders verlies je je skills. Met Sketchup kun je in principe alles tekenen, de detaillering is extreem. Wil je aan de gang met het exterieur en met verfijnde detaillering van buiten- en binnenkozijnen, dan past Sketchup bij je.

Hoe maak je een verdieping op floorplanner? ›

Klik “verdieping toevoegen“ in de bovenbalk. Een klein menu verschijnt waar je de naam en hoogte van een verdieping kan opgeven. Selecteer je verschillende ontwerpen met het menutje onder de naam van een verdieping. Meerdere inrichtingen van dezelfde verdieping laat de verschillende mogelijkheden van een huis zien.

Welk programma voor plattegrond maken? ›

We noemen er een paar:
 • Floorplanner: in Floorplanner kun je niet alleen je huis, maar ook je tuin tekenen. ...
 • Roomstyler: in dit programma kun je je huis helemaal inrichten, inclusief meubels. ...
 • SketchUp: voor dit programma is een beetje ervaring met tekenprogramma's een voordeel, want heel eenvoudig is het niet.

Kan ik zelf een 3D tekening maken? ›

Blender is een professioneel programma om 3D objecten te creeëren, animeren en renderen. Je kunt er animaties en computergraphics mee maken en objecten voor - bijvoorbeeld - games, video en speelfilms. Dit programma is ijzersterk, zeer uitgebreid en bepaald niet eenvoudig in gebruik.

Welke software gebruiken architecten? ›

Ja, AutoCAD is zeer nuttig voor architecten en ontwerpers. Met een abonnement op AutoCAD beschikt u over de Architecture-toolset met tijdbesparende automatiseringen, waaronder de mogelijkheid om verhogingen en doorsneden te genereren zonder dat u vanaf de plattegrond lijnen hoeft te projecteren.

Hoeveel kost een plattegrond? ›

Plattegrond huis: de kosten
Soort ontwerpGemiddelde kosten inclusief BTW
Ontwerp van een kale ruimte€ 600 - € 2.000
Ontwerp nieuwbouw gezinswoning€ 7.000
Voorlopig en definitief ontwerp nieuwbouwwoning€ 8.700
Ontwerp voor het uitbreiden van een woning€ 10.000
2 more rows

Wat is het verschil tussen een plattegrond en een kaart? ›

Soms is het onderscheid tussen een kaart en een plattegrond erg vaag, maar een plattegrond is zelden groter dan een stad of een gebouw, waar een kaart een groter gebied bestrijkt. Een plattegrond is vaak te vinden bij het binnenrijden van een stad of dorp en dient als informatiepunt/wegwijzer.

Hoe kan ik tekenen op de computer? ›

Een tekening maken in Google Documenten
 1. Open een document op je computer.
 2. Klik linksboven op Invoegen Tekening Nieuw.
 3. Voeg vormen, lijnen of tekst in met de bewerkingstools.

Wat kost een bouwkundig tekenaar per uur? ›

Kosten bouwkundig tekenaar per uur

Een bouwkundig tekenaar kost gemiddeld €60,- tot €80,- per uur (excl. BTW).

Hoe lang duurt het om een bouwtekening te maken? ›

Bouwtekeningen. Na de kennismaking en het bespreken van de plannen hebben wij ongeveer 4 weken nodig om al je ideeën en wensen om te zetten in een set van bouwtekeningen. Deze periode is afhankelijk van je bouwplannen en complexiteit van het project. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een aanvraag bij de gemeente.

Hoe ontwerp ik een kaart? ›

Open Canva en meld je aan of registreer voor een nieuw account met je e-mail, Google- of Facebook-profiel. Zoek naar "kaarten" om te beginnen met ontwerpen. Kies een van de professioneel ontworpen kaartsjablonen van Canva. Selecteer verschillende gelegenheden, thema's, kleuren en stijlen.

Wat is een goede topografische kaart? ›

Topokaarten met verschillende schalen

Hoe groter de schaal, hoe groter het gebied dat de topografische kaart bestrijkt en dus hoe minder kaarten je nodig hebt. Kaarten wegen aardig wat en zijn bovendien niet goedkoop. Maar een kleine schaal is weer nauwkeuriger en geeft je meer houvast tijdens het wandelen.

Hoe tekening digitaal maken? ›

Een handig programma om te gebruiken als je een tekening digitaal bewerkt is adobe photoshop. Dit programma klinkt je vast bekend in de oren als je vrienden of familie hebt die werken als illustrator of grafisch designer. In dit programma kun je de tekening kleuren geven en zelfs aanpassen!

Wat is een plattegrond huis? ›

Een plattegrond is een tekening van een verdieping van je huis vanaf de bovenkant gezien. In dit plan zie je wat de gang is, de hal de keuken, de woonkamer, de slaapkamers en hoe deze ruimtes met elkaar in verbinding staan. De deuren en de ramen herken je aan de uitsparingen met dwarsstreepjes of cirkels.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 6429

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.